Fiberanslutning

Här beskrivs hela processen för våra kunder som ska installera fiber via Varbergs öppna stadsnät, net@seaside.

Steg 1

tidslinje med sex punkter där punkt 1 är rödmarkerad

Först får du ett mail om att vi har registrerat ditt intresse för en fiberanslutning hos net@seaside och Varberg Energi. Direkt efter vår första kontakt samlar vi in information kopplat till ditt ärende. Vi undersöker bland annat om det redan finns fiber i ditt område eller om det behöver förstärkas.

När vi har gått igenom förutsättningarna för din fiberanslutning återkommer vi med ett avtal som behöver signeras av dig. Så snart vi mottagit ditt avtal sätter vi igång vårt arbete med att skapa din fiberanslutning. 

 

Steg 2

tidslinje med sex punkter där punkt 2 är rödmarkerad

I steg 2 kommer ett erbjudande och avtal för en fiberanslutning hos oss och Varberg Energis stadsnät. Länken till avtalet finns i ett mail du får av oss. Du tittar igenom avtalserbjudandet så att vår information om dig stämmer. Om du upptäcker felaktiga uppgifter kan du skriva in de korrekta i kommentarsfälten.

Tänk på att vi behöver ditt avtal signerat inom 30 dagar, för att kunna garantera villkoren i avtalserbjudandet. 

 

Steg 3

tidslinje med sex punkter där punkt 3 är rödmarkerad

Nu har vi tagit emot ditt avtal och ser fram emot att ha dig som kund hos oss! Vi påbörjar processen för din fiberanslutning och återkommer till dig med mer information om arbetsgången och eventuella förberedelser som krävs från din sida. 

Mer vägledning finner du i vår Fiberinstallationshandbok.

 

Steg 4

tidslinje med sex punkter där punkt 4 är rödmarkerad

I detta steg kommer din färdiganmälan som du som kund behöver fylla i. Färdiganmälan fungerar som ett underlag för att säkerställa vårt men också ditt åtagande i fiberanslutningsprocessen. Detta gör du genom att använda bifogad länk i mailet.

Tänk på att vi behöver din färdiganmälan inom 3 månader.

 

Steg 5

tidslinje med sex punkter där punkt 5 är rödmarkerad

Snart är det dags för fiberdragning. En fiberkabel (kabelring) kommer inom kort att dras fram till din fastighet. Vi lämnar alltid fiberkabeln där röret slutar och utomhus. Tänk på att fibern är mycket ömtålig, rör den inte då det lätt kan uppstå skador på fiberkabeln.  

Mer vägledning finner du i vår Fiberinstallationshandbok.

 

Steg 6

tidslinje med sex punkter där punkt 6 är rödmarkera

Nu är din fiberanslutning aktiverad och det är dags att beställa den tjänsteleverantör för internet, TV och telefoni som passar dig bäst. 

Hos net@seaside kan du bland annat välja mellan flera olika digitala tjänster och mer än 200 TV-kanaler. Du väljer själv vilken leverantör du vill ha till respektive tjänst. För beställning ber vi dig att kontakta tjänsteleverantören direkt.

Svårt att välja? Du hittar alla våra tjänsteleverantörer i Stadsnätsportalens serviceguide. Surfa lugnt!