net@seaside

net@seaside är Varbergs öppna stadsnät där du kan välja på många digitala tjänster.

Redan idag är mer än två tredjedelar som bor i kommunen anslutna till net@seaside! Om du ännu inte är ansluten till net@seaside och gärna vill ansluta dig, kan du höra av dig till någon av våra säljare.

Välj och vraka i Tjänsteguiden

Idag är mer än 90 % av hushållen i Varberg anslutna till net@seaside och vi fortsätter bygga ut med full fart. För dig som redan är ansluten finns Tjänsteguiden där du hittar information om alla tjänster i nätet. Om du ska flytta in i en lägenhet och har frågor om dina tjänster via fiber, så kontaktar och beställer du tjänster via Tjänsteguiden.

Tjänsteguiden

I net@seaside kan du välja mellan flera tv-leverantörer och mer än 200 olika tv-kanaler – allt ifrån populära filmkanaler, barnkanaler och kunskapskanaler till sport, action, dokumentärer och olika play och filmtjänster. Med en anslutning till net@seaside kan du dessutom få billigare telefonräkningar och ett internet med hastigheter upp till 1 000 Mbit/s.

Du bestämmer själv

Här råder det fri konkurrens! I net@seaside är det ingen operatör eller nätägare som bestämmer vad du ska få tillgång till. Istället låter vi flera olika, oberoende leverantörer konkurrera om tjänsterna. Du väljer vilken leverantör du vill ha till respektive tjänst, utan att bli låst. Det kan vara olika för både tv, telefoni och Internet. Fri konkurrens innebär bättre, fler och billigare tjänster. Om du är fastighetsägare slipper du dessutom göra ett val som dina hyresgäster inte är nöjda med men som du låst dig till i flera år.

Vill du veta mer?

Fyll i intresseanmälan nedan om du är intresserad av att ansluta din fastighet till vårt fibernät net@seaside eller har frågor om en pågående anslutning, så återkommer vi till dig så snart det går.

 

TV

Välj mellan flera tv-leverantörer och mer än 200 populära kanaler – allt du behöver är en digital-tv-box. Du får skarpare bild och ljudkvalitet och du behöver varken parabol eller antenn. Givetvis finns HD-tv i vårt utbud.

I nätet finns två olika typer av tv-boxar. Den öppna tv-boxen som levereras av Kalejdo innehåller möjlighet att i samma box välja flera tv-leverantörer samtidigt d v s du behöver inte byta tv-box för att du vill köpa tv av en annan tv-leverantör. Utöver Kalejdos boxar har andra tv-leverantörer sina egna boxar där du kan se deras olika tv-paket. All information finns i vår Tjänsteguide. 

Länk till Tjänsteguiden

För dig som bara vill se på SVT och TV4 ingår detta utan extra kostnad i net@seaside. Du ser det med en tv-box från Kalejdo. 

 

Telefoni

I net@seaside finns det ett telefonabonnemang för alla. Det fungerar precis som din vanliga telefon men du ringer till ett lägre pris och slipper de fasta, höga abonnemangskostnaderna. Du behåller ditt telefonnummer och de funktioner som du alltid haft – till exempel nummerpresentatör, röstbrevlåda med mera.

Genom att ansluta din vanliga telefon till en telefonidosa, som översätter tal till data, kan du fortsätta ringa precis som vanligt. Enda skillnaden är att du ringer via bredbandsnätet istället för via telefonledningen. Självklart kan du även ringa via Internet och då behöver du ett internetabonnemang. 

Internet

I net@seaside kan du surfa med en hastighet upp till 1 000 Mbit/s. Du surfar hur mycket du vill till ett fast pris. Ladda ner film och musik, skicka och ta emot stora filer, spela spel och mycket mer. Kapaciteten i net@seaside är nästintill obegränsad och färdas med ljusets hastighet!

Robust Fiber

Vi är certifierade inom Robust Fiber - en kvalitetssäkring inom branschen som säkerställer att vi har rätt kunskapsnivå för att förlägga fiberoptiska nät på ett robust och driftsäkert sätt. Tillsammans med andra aktörer bidrar vi på så vis till att göra Sverige till ett föregångsland för robusta anläggningar inom fiber.

Att vara certifierad innebär att vi följer framtagna anvisningar kring hur man anlägger fibernät inom exempelvis projektering, materialval och förläggning. Detta gäller även för vilka förläggningsmetoder som vi använder i olika markförhållanden och vilka metoder vi har för att bygga robusta noder. Med hjälp av anvisningarna skapar vi också de dokumentationsrutiner som krävs.

Länk till hemsidan Robust Fiber

Smarta Hem

I ditt stadsnät net@seaside finns det nya smarta tjänster. Olika tjänsteleverantörer kan använda samma sensorer för att leverera tjänster till dig och precis som stadsnätet är detta en öppen lösning. Vi bara knyter ihop det smarta, där allt styrs genom appen net@seaside.

Länk till vår sida om net@seaside-appen