Energi- och IT-skolan

Har du tänkt på hur många gånger per dag du använder något som går på el, använder internet eller använder varmvatten?

Tack vare el, fjärrvärme och IT får vi en massa tid över till annat kul som vi annars inte skulle ha hunnit med. Det ger oss alla en enklare, säkrare, roligare, ljusare och varmare vardag.

Vill du veta hur elen blir till och hur den kommer in i ditt hus? Du kanske bor i ett hus som värms upp med fjärrvärme? Har du funderat på hur tv-programmen hamnar i din tv eller hur ett stadsnät funkar? 

Verktygslådan hos Energiföretagen

Idag är el något självklart som många nästan inte ens tänker på. Det är något vi använder hemma, på jobbet och i skolan. Samhället, åtminstone i den industrialiserade världen, bygger helt och hållet på system som behöver el för att fungera.

Både industrin och andra företag kräver ständig tillgång till el. Och många av oss är alltid uppkopplade med internet i telefonen, surfplattan och datorn. Förutom att elen har gjort det enklare och effektivare att leva, så använder vi den också för att göra vår tillvaro bekvämare - och roligare. Vi pratar med varandra, tittar på film, spelar spel och lär oss nya saker. Allt tack vare el.

Men vad är egentligen el, vad använder vi den till och varför är den så himla viktigt? I Verktygslådan hos Energiföretagen kan du ta reda på allt möjligt som rör el.

Hur kan el hjälpa oss? Kolla i den här filmen från Svensk Energi - En mänskligare värld går på el!