2023-10-05

Ny solcellsdriven gatubelysningslampa

I en värld där miljövänliga alternativ blir alltmer eftertraktade, tar vi stolta steg mot en ljusare och grönare framtid med vår nya solcellsdrivna gatubelysningslampa. Den innovativa lampan utnyttjar solens kraft för att ge belysning på platser där vårt elnät inte är tillgängligt, samtidigt som den erbjuder smarta funktioner för att säkerställa effektiv energianvändning.

Den solcellsdrivna gatubelysningslampan är utrustad med ett inbyggt skymningsrelä som automatiskt tänds när mörkret faller. Detta gör att lampan kan fungera som en pålitlig ljuskälla under kvällar och nätter. Ljusstyrkan är dessutom optimerad för att spara energi och minimera påverkan på miljön.

- Vad som gör vår nya gatubelysningslampa ännu mer imponerande är dess förmåga att anpassa sig till sin omgivning. När någon närmar sig lampan, reagerar den med ökad ljusstyrka, vilket ger en högre säkerhet och en starkare belysning när den behövs som mest. Detta intelligent styrda system garanterar att vi har rätt mängd ljus vid rätt tidpunkt, och samtidigt minskar onödig energiförbrukning, säger Daniel Svensson, Utvecklingsingenjör på Varberg Energi.

Den solcellsdrivna gatubelysningslampan är inte bara miljövänlig och energieffektiv, den erbjuder också möjligheten att utöka belysningen till områden där det inte finns någon elmatning eller abonnemang.

Våra totalt tre solcellsdrivna gatubelysningslampor kommer att placeras ut på tre olika platser i vår kommun: Limabacka, Stråvalla och Bua. Gatubelysningslampan är tillverkad av norskt kärnvirke, vilket inte bara ger den en hållbar struktur utan också en tidlös estetik. Lampan är ett utmärkt exempel på hur modern teknologi och miljövänliga material kan kombineras för att skapa lösningar som gynnar både människor och vår omvärld.

gatubelysning med solceller på lampan sätts upp av arbetare med hisskorg från lastbil.