2024-01-12

Ferroamp är godkända hos Svenska kraftnät

Varberg Energi, Ntricity och Ferroamp har under ett års tid genomfört ett pilotprojekt för att uppvisa de tekniska färdigheter som krävs för att delta på Svenska kraftnäts stödtjänstmarknad. Nu är tekniken äntligen godkänd och alla kunder med rätt typ av Ferroampsystem kan ansluta sig till tjänsten via Varberg Energis mobilapp och på så sätt delta på den lönsamma stödtjänstmarknaden.

I första hand gäller detta enbart Ferroampsystem med PSM- eller ESS-batterier, men inom en snar framtid gäller det även för Pylontech H1/M1.

För att säkerställa kvaliteten i de bud som läggs på marknaden kommer enkla system med 1 st EnergyHub, 1 st batteri (PSM eller ESS) och max 3 st SSO:er att prioriteras under de första veckorna, men därefter kommer även större system att kunna läggas till.

Tillgängligt i elområde SE3

Vidare kommer tjänsten i första hand att finnas tillgänglig för kunder i elområde 3, men så fort det finns tillräckligt med kundunderlag i något av övriga elområden så kommer även dessa kunder att onboardas. Självklart går det bra att anmäla sig till tjänsten redan nu oavsett hur stort system man har eller i vilket elområde man befinner sig. Intresseanmälan och mer information hittar du på sidlänken nedan.

Hembatteri från Ferroamp


Ferroamp batterisystem

Ferroampsystemet är ett unikt batterisystem som bygger på ett lokalt likströmsnät med fasbalansering. En stor fördel med systemet är att du som kund både kan använda batteriet lokalt för att kapa effekttoppar och lagra din solenergi, samtidigt som du kan buda ut effekt till olika flexmarknader för att på så sätt optimera både systemnyttan och driftekonomin.

Endast hos Varberg Energi

Idag är det bara Varberg Energi som kan erbjuda den här tjänsten till sina kunder och genom att investera i ett Ferroampsystem så framtidssäkrar du din fastighet eftersom likströmsnätet skapar goda förutsättningar till framtidens smarta energilösningar. Äger du ett godkänt Ferroampsystem så behöver du bara ha ett elhandelsavtal hos oss på Varberg Energi och teckna ett avtal för Flex Batteri för att kunna ta del av stödtjänstintäkterna.

Som kund kommer du i Varberg Energi-appen att kunna se alla energi- och ekonomiflöden. Flexintäkterna kommer att variera från månad till månad beroende på stödtjänstmarknadernas utbud och efterfrågan. På sidan för Flex Batteri kan du ta del av information och simulera vilka intäkter det handlar om för olika batteristorlekar.

Tillsammans skapar vi energi!