2024-02-12

Varberg Energi tar över ägandet av världens första kommersiella vindkraftverk i trä, Wind of Change

Göteborgsbaserade bolaget Modvion har byggt färdigt och nu även överlämnat ägandet av det första kommersiella vindkraftverket i trä till Varberg Energi. Vindkraftverket är döpt till Wind of Change och representerar båda bolagens aktiva arbete med att uppnå mer cirkularitet och återbruk inom energibranschen.

- Samhället behöver företag som Varberg Energi, som tar de nödvändiga första stegen och vågar investera i ny teknik för att bygga innovativa lösningar. Detta för att nå klimatmilstolpar och aktivt arbeta för att mildra effekterna av den globala uppvärmningen. Vi är tacksamma för Varberg Energis visionära ledarskap och deras engagemang för att ta till sig spjutspetsteknologier som bidrar till en hållbar framtid säger Otto Lundman, VD Modvion.

Wind of Change är ett 105 meter högt trätorn utrustad med en Vestas V90-2.0MW turbin som ger en total höjd på 150 meter. Energin köps av Chalmers Fastigheter.

-  Att utmana traditionella materialval och arbetssätt för att söka rätt lösningar för jordklotets bästa är något vi alla behöver göra. För oss har Modvions kompetens, nytänkande och framåtanda legat helt i linje med vår egen värdegrund. En samarbetspartner som vi har mycket goda erfarenheter av och som vi önskar all lycka i sin fortsatta expansionsfas, säger Björn Sjöström, VD Varberg Energi.

Det framgångsrika samarbetet mellan Modvion och Varberg Energi exemplifierar kraften i kollektiva ansträngningar för att driva positiv förändring. Tillsammans gör vi en betydande inverkan på vindkraftslandskapet, tar nästa generations torn i kommersiellt bruk, vilket främjar en mer hållbar och motståndskraftig framtid för vår planet.


För ytterligare information om samarbetet, kontakta:

Björn Sjöström, VD Varberg Energi AB
Tel: 0721-60 35 60, e-post: bjorn.sjostrom@varbergenergi.se

Otto Lundman, VD Modvion AB
Tel: 0702-72 06 24, e-post: otto@modvion.com

 

Mer om Modvion