Innovation

Innovation

Skapa din framtid tillsammans med oss

Våra innovativa utvecklingsprojekt lyder under namnet InQb.

InQb logotype

InQb är ett sätt att öppna upp Varberg Energi för innovativa samarbeten med andra företag och innovatörer. Idéen ger möjlighet till att skapa testprojekt i olika nivåer tillsammans med oss.

Inbjudan till samarbete riktas främst till företag som arbetar med tjänster och produkter inom energi och kommunikation. Exempel på detta kan vara solceller, laddinfrastruktur, vätgas, energioptimering, batterilager, Internet of Things, Smarta Hem och en massa andra spännande områden.

Målsättningen är att vi inom ramen för InQb ska få fram nya tjänster och produkter som är till ny nytta för oss alla, på vårt eller andras initiativ.

 

Varberg samarbetar kring nya IoT-tjänster

Ett exempel på nya innovativa tjänster är vårt projekt med nya IoT-tjänster. Tillsammans med Kalejdo och tech-bolaget Indentive har vi utvecklat tre olika tjänster som under 2018 kommer att finnas tillgängliga för de i Varberg som har tillgång till stadsnätet net@seaside. 

De tjänster som nu erbjuds är bland annat s.k. smartplugs för att styra och läsa av elanvändningen hemma, villalarm och anhöriglarm. Och mer lär det bli. Kunderna kommer framöver att kunna välja fritt bland olika leverantörers tjänster via samma app. Fiberanslutningen är själva ryggraden för IoT-tjänsterna och ger en snudd på obegränsad mölighet till att skapa fler tjänster.

Läs mer om den nya appen och vilka möjligheter som öppnar sig.