Ska du gräva eller fälla träd? | Varberg Energi

Gräva nära ledning

När du ska gräva eller borra i marken behöver du först kontakta oss på Varberg Energi för utsättning av våra ledningar.

Vi gör kostnadsfri utsättning upp till fyra timmar. Större utsättningar, över fyra timmar, debiteras enligt gällande timpris. Utsättning behöver du för att inte skada dig själv eller ledningar. Begär utsättning minst tio arbetsdagar innan grävningen ska utföras.

Det pågår många och stora ut- och ombyggnationer i Varberg och vi har för tillfället högt tryck på våra utsättningsärenden. Tänk på att begära utsättning i god tid. Om du råkar gräva av en ledning som tillhör Varberg Energi blir du ersättningsskyldig för uppkomna skador.

Vi ser helst att du använder Ledningskollen - en webbtjänst där du som planerar att gräva kan få besked om vilka ledningsägare som har infrastruktur (ledningar, kablar eller annan utrustning) nedgrävd på den plats där du vill gräva. En kontakt når alla ledningsägare som är med. Det är gratis att använda Ledningskollen.

Klicka här för att komma till Ledningskollen.

 

Fälla träd nära ledning

Innan du ska fälla träd i närheten av elledningar behöver du begära en bevakning. Bevakningen är kostnadsfri. En bevakning är viktigt på grund av att trädfällning kan vara förenat med livsfara.


Om det skulle uppkomma skador i samband med trädfällning och du inte begärt bevakning blir du ersättningsskyldig.

Kontakta oss på telefon 0340-62 88 00.