Vi gör det enkelt att ladda elbilen

Kör du elbil? Då kan du enkelt ladda elbilen i Varberg. Har du egen laddbox hemma kan du också ta del av våra flex-tjänster och ladda för halva priset.

Varberg Energi har arbetat med laddstationer under många år och vi har försett Varberg med att antal laddstationer under de senaste åren. Vi går nu också i täten och är bland de första i världen med att erbjuda våra elhandelskunder med laddboxar hemma nya flextjänster som ger möjlighet att spara pengar samtidigt som man är med och skapar ett stabilt energisystem. 

Våra laddstationer i Varberg

Att använda laddstationerna är enkelt. Du behöver en laddsladd som passar till typ 2-uttag. Om din bil har typ 1-uttag finns det övergångar att köpa. Elen som du tankar i våra egna laddstolparna är givetvis förnybar el från vind, vatten och sol. 

Det finns sex stycken publika laddstationer i centrala Varberg där du kan ladda elbilen.

Här hittar du laddstolparna: 

  • Hamnplan på Otto Torells gata – 4 uttag
  • Varbergs torg på Bäckgatan mittemot Sparbankens entré – 2 uttag
  • Sjukhusets parkering utmed Träslövsvägen – 8 uttag 
  • Valen/Brukstorget, Birger Svenssons Väg 16E – 8 uttag
  • Tvååker vid Vårdcentralen vid Fogdevägen – 4 uttag
  • Tvååker vid Munkagårdsskolan – 8 uttag

Parkeringsplatserna vid laddstolparna är endast för elbilar och p-skiva gäller där det tillämpas.

ChargeFinder finns både på webben och som praktisk app. Här hittar du publika laddstationer, både i närheten av Varberg, på andra ställen runt om i landet och även en bit ut i Europa. Du kan också planera din rutt och se vilka laddningsstationer som finns längs vägen. 

ChargeFinder.com

 


Egen laddbox hemma 

Tillsammans med Evify erbjuder vi laddboxar som dessutom är kompatibla med vår nya flextjänst Flex Ladda. Med  denna tjänsten betalar du endast halva elpriset när du laddar din bil. Det kostar inget att nyttja Flex Ladda - allt som behövs är en laddbox och ett Flex ladda-avtal. Du kan läsa mer om tjänsten på vår sida om Flextjänster.

Laddbox köper du via din lokala elektriker.