Vi gör det enkelt att ladda elbilen

Kör du elbil? Då kan du enkelt ladda elbilen i Varberg. Har du egen laddbox hemma kan du också ta del av våra flex-tjänster och ladda för halva priset.

Varberg Energi har arbetat med laddstationer under många år och vi har försett Varberg med att antal laddstationer under de senaste åren. Vi går nu också i täten och är bland de första i världen med att erbjuda våra elhandelskunder med laddboxar hemma nya flextjänster som ger möjlighet att spara pengar samtidigt som man är med och skapar ett stabilt energisystem. 

Våra laddstationer i Varberg

Att använda laddstationerna är enkelt. Du behöver en laddsladd som passar till typ 2-uttag. Om din bil har typ 1-uttag finns det övergångar att köpa. Elen som du tankar i våra egna laddstolparna är givetvis förnybar el från vind, vatten och sol. 

Det finns sex stycken publika laddstationer i centrala Varberg där du kan ladda elbilen.

Här hittar du laddstolparna: 

  • Hamnplan på Otto Torells gata – 4 uttag
  • Varbergs torg på Bäckgatan mittemot Sparbankens entré – 2 uttag
  • Sjukhusets parkering utmed Träslövsvägen – 8 uttag 
  • Valen/Brukstorget, Birger Svenssons Väg 16E – 8 uttag
  • Tvååker vid Vårdcentralen vid Fogdevägen – 4 uttag
  • Tvååker vid Munkagårdsskolan – 8 uttag

Parkeringsplatserna vid laddstolparna är endast för elbilar och p-skiva gäller där det tillämpas.

Hos Uppladdning.nu kan du se var du kan ladda din bil på andra publika laddstationer i Varberg eller på andra ställen runt om i landet. 

Uppladdning.nu

 


Egen laddbox hemma 

Tillsammans med Evify erbjuder vi laddboxar som dessutom är kompatibla med vår nya flextjänst Flex Ladda. Med  denna tjänsten betalar du endast halva elpriset när du laddar din bil. Det kostar inget att nyttja Flex Ladda - allt som behövs är en laddbox och ett Flex ladda-avtal. Du kan läsa mer om tjänsten på vår sida om Flextjänster.

Vill du beställa laddbox? 

Hos vår samarbetspartner Evify kan du välja bland och beställa en laddbox som passar dina behov.

Beställ laddbox hos Evify

 


Skaffa egen laddstation för elbilar

Det blir allt fler elbilar på vägarna och dessa kräver laddning på strategiska ställen. Det kan vara vid ditt hem, din bostadsrättsförening, företag eller på andra platser där elbilar parkerar. 

Smart elbilsladdning

Varberg Energi har valt att samarbeta med ChargeNode när det gäller elbilsladdning. Tillsammans erbjuder vi storskalig elbilsladdning som är effektsnål och skonsam, både för ditt elabonnemang och belastning på elnätet.

ChargeNodes innovativa laddteknik innebär att många elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar tidlösa och minimalistiska laddplatser utan laddboxar där endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Systemet kan skalas till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning ut så att alla bilar får den laddning som de behöver.

Ta betalt för laddning

Det finns också möjlighet att ta betalt för den laddning som utförs så att en laddstation kan generera intäkter.  Inom betallösningar samarbetar vi med InCharge som har ett av norra Europas ledande laddnät med många tusen laddplatser. Tillsammans erbjuder vi flera flexibla lösningar när det gäller betalning och kundsupport.

Hör av dig till oss om du vill veta mer och få en offert. Varberg Energi finns med dig hela vägen – alltifrån planering, till installation och drift.