Producera egen el med solceller hemma | Varberg Energi

Solceller ger dig ren energi

Solceller och solcellspaket ger dig möjligheten att göra ett hållbart och långsiktigt val för dig och din familj. Med solceller hemma kan du ta vara på solens strålar och göra din egen el - vi hjälper dig hela vägen.

Vem installerar solceller?

En vanlig fördom är att alla som installerar solceller på sina tak har ett stort tekniskt intresse och kunnande. Det kan vi slå hål på direkt. Vår vanligaste kund är en familj med helt varierande intresse och förkunskaper, men med en gemensam önskan att minska sina elkostnader och samtidigt göra något gott för miljön.

Med ett solcellspaket sparar du in dina elkostnader redan det första året genom att producera din egen el. Överskottsel säljer du tillbaka till elnätet. Vi hjälper dig med ett nyckelfärdigt paket anpassat till din fastighet och dina behov. Dessutom höjer du värdet på din bostad.

Med Varberg Energi som partner får du:

• Kvalitetssäkrade solcellspaneler & växelriktare
• Installation och montage
• Garantier både på produkter och installation/montage
• Hjälp med bidragsansökningar samt ev. ROT-avdrag
• För- och färdiganmälan hos ditt elnätsföretag.
• Trygghet med över 80 år på marknaden
• Inga dolda avgifter

Genom att investera i egenproducerad solenergi får man, utöver ett aktivt val för miljön, en kalkyl för hur elkostnaderna kommer vara de närmsta åren.

Kalkylen visar i de flesta fall att man har en återbetalningstid på ca 10-15 år. Den beräknade livslängden på solpanelerna är ca 30 år, vilket betyder att du under de följande åren har gratis el.

Bidrag & Stöd

Investeringsstöd

För att uppmuntra till att man ska investera i solceller kan man söka investeringsstöd för att få finansiell hjälp på vägen. Investeringsstödet är nu 20% av den totala kostnaden.

ROT-avdrag

Man kan även göra ROT-avdrag på solcellsanläggningar. Det är dock enbart arbetskostnaden man kan göra avdrag på, vilket schablonmässigt är 9 % av den totala kostnaden. Man får ej kombinera investeringsstöd och ROT-avdrag.

 

Kontakta mig - jag vill gärna veta mer om solcellspaket och hur det kan anpassas efter mina behov!