Flex Batteri

Vår tillvalstjänst Flex Batteri passar dig som har, eller funderar på att skaffa, ett hembatteri.

Spara pengar på ditt hembatteri

Ett hembatteri kan laddas med dina solceller eller direkt från elnätet. Den lagrade energin kan du nyttja vid tillfällen då du använder extra mycket el, eller sälja när elen är dyr (load shifting). Hembatteriet används även med fördel till att få ner topparna i din elanvändning, vilket i så fall gör att du kan reducera elnätsavgiften mot ditt elnätsföretag (peak shaving).

Förutom besparing genom smartare elanvändning får du ett avdrag på din elhandelsfaktura motsvarande den flexintäkt som ditt hembatteri kan skapa genom att delta i Nätflex, vårt virtuella nätverk av flexibla resurser.

Hur fungerar ersättningen?

Förutom besparing genom smartare elanvändning får du ett avdrag på din elhandelsfaktura motsvarande den flexintäkt som ditt hembatteri kan skapa genom att delta i Nätflex, vårt virtuella nätverk av flexibla resurser.

Flexintäkterna i Nätflex genereras inte bara från Svenska Kraftnäts stödtjänstmarknader utan även från andra lokala flexmarknader, bilaterala avtal och aktiv balansering. För att sprida riskerna och generera en mer stabil flexintäkt har vi byggt in en prisutjämnande algoritm i flexintäkten för hembatterier.

imagexcxhi.png
Prisutjämning för Flex Batteri

 

Här kan du se vad du hade tjänat på ett hembatteri på 20 kW hittills i år/månad. Tabellen kommer fyllas på löpande.

Månad

Månadsintäkt kr

Jan

4 713

Feb

3 484

Mar

3 507

Apr

6 689

Maj

9 939

Jun

 

Jul

 

Aug

 

Sep

 

Okt

 

Nov

 

Dec

 

Totalt

28 332

 

 

Det kostar inget att nyttja Flex Batteri, du behöver bara ett kompatibelt batteri, ett elhandelsavtal hos oss och tilläggsavtalet Flex Batteri.

Första batteriet som fungerar med vår tjänst, kommer från leverantören Pixii. För närvarande pågår även tester för integration med FerroAmp och vi arbetar kontinuerligt för att utöka kompabiliteten med fler leverantörer. 

Vid installation av batteri där solceller redan finns installerade, kan grönt teknikavdrag/ROT-avdrag ges med upp till 50 000 kronor per person i hushållet per år. Läs mer om detta på www.skatteverket.se. Även utökning av fler batterimoduler följande år ger rätt till grönt teknikavdrag.


Pixii batterier

Battericeller från leverantören Pixii består av litiumjärnfosfat och har därmed inte samma brandrisk som de vanligare litiumjonbatterierna som finns i de flesta elbilar idag.

Pixiis batterilösning är modulär, vilket innebär att det går att bygga ut i 10 kW-steg.


 

Frågor och svar om Flextjänster