Vår realtidsmätare EL:IN

EL:IN - är en realtidsmätare som ger dig detaljerad insyn i din energianvändning.


Realtidsmätaren EL:IN kopplas in i din elmätare och läser av energianvändningen i hemmet. Datan visas sedan i Varberg Energi-appen där den;

  • visar din energianvändning i realtid.
  • ger notiser vid hög energianvändning.
  • visualiserar din fasfördelning.

 

Köp din realtidsmätare hos vår partner Fore.dev. 

Köp EL:IN

Om du är osäker på vilken sort du ska köpa hem, läs mer nedan.


Vilken EL:IN ska jag ha? 

Nedan ser du våra två olika modeller av realtidsmätaren EL:IN - till vänster den mätare som är utformad för att vara kompatibel med alla elmätare med RJ12-kontakt och till höger Kamstrup Omnipower som passar perfekt i elmätaren och kan användas utan sladd.

Kontakta ditt elnätsbolag om du är osäker på vilken sorts HAN-port du har i din elmätare. Du kan också läsa mer om HAN-portar på vår sida om Elmätaren.

För att kunna använda EL:IN behöver du vara kund hos oss, antingen genom ett elhandelsavtal, elnätsavtal, bredbandsavtal eller avtal för fjärrvärme/gas. Vi jobbar också fortsatt vidare på att utveckla EL:IN, till exempel för visning av lastbalansering av laddbox.

Frågor och Svar om EL:IN


 

Medvetenhet

Genom att ha tillgång till realtidsdata får du direkt insikt i hur mycket energi du använder och när. Detta ökar medvetenheten och ger möjlighet att identifiera energitjuvar och hjälper dig att minska din energianvändning.

Kontroll
Med realtidsdata kan du göra justeringar för att minska din energianvändning. Om användningen är hög kan du snabbt vidta åtgärder för att minska den.

Fasfördelning
Används värmepumpen, elbilsladdaren och diskmaskinen samtidigt? Genom att se din fasfördelning får du insikt om husets elsystem.