Vi har tagit emot pris som bästa startup-partner
2018-11-21

Pris som bästa startup-partner

När Ignite Sweden under 2018 delade ut årets priser för ”Best Startup Collaborator” gick ett av dem till Varberg Energi för föredömliga insatser i samarbetet med startups.

Att skapa starkare band mellan startups och etablerade företag är helt avgörande för att öka innovationstakten och främja ekonomisk tillväxt. Ignite Swedens uppdrag är just att arbeta med att hjälpa startups att hitta sina första stora kunder. 

Varberg Energi har under senaste året engagerat sig i Ignite Sweden för att träffa startups och för att nätverka med företag som står inför samma utmaningar och innovationsbehov. Ett samarbete som ledde till att Varberg Energi blev uppmärksammade och tog hem priset ”Best Startup Collaborator med motiveringen:

“With a strong personal engagement to pave the way through internal processes, Varberg Energi and their representatives in Ignite Sweden have proven it is possible to partner up with startups, despite differences in size, finances and culture. By being open to new ideas and new technologies, they have during this year entered into new partnerships; a key factor in keeping both startups and corporates in the international forefront.”

­­

-Det är otroligt glädjande att stora företag som Varberg Energi har fått upp ögonen för Sveriges fantastiska tech-scen, säger Pär Hedberg, CEO Sting och initiativtagare till Ignite Sweden. Med över 15 års erfarenhet som inkubator för startups kan jag konstatera att startups som får första kund tidigt också skalar upp verksamheten mycket snabbare. Det Varberg Energi bidrar med är viktigt för Sverige.

porträtt vd Björn Sjöström hållandes ett inramat diplom

 -Varberg Energi visar att det är möjligt att driva innovation genom startupsamarbeten. Det är svårt för stora företag att samarbeta med startups, de största hindren är ofta upphandlingsregler och skillnad i kultur. Det krävs både eldsjälar samt ett öppet och innovativt förhållningssätt för att det ska lyckas. Här är Varberg Energi en förebild för andra storföretag, och vi är väldigt glada över att ha med dem i Ignite, säger Stina Lantz, Projektledare för Ignite Sweden.

 - Priset och motiveringen sporrar oss att fortsätta vår innovationsresa. Vi känner att vi bara börjat och har mycket att lära av hela startup-Sverige. Vi är igång med våra första samarbeten och hoppas att de ska bli fler förstås, säger Björn Sjöström, VD för Varberg Energi. Inget av detta hade varit möjligt utan den plats för inspiration, kunskap och guidning som Ignite Sweden och dess medarbetare utgör, avslutar Björn.

Läs gärna mer om Ignite Sweden och deras arbete.