Vi har ett fjärrvärmeavbrott i Varberg.
2020-03-20

Vi har ett fjärrvärmeavbrott i Varberg

I samband med ombyggnation i kvarteret Malmen, nedre delen av Magasinsgatan, har man skadat vår fjärrvärmeledning. Vi har påbörjat arbetet med att laga läckan och jobbar så fort vi kan för att åtgärda skadan.

Vi beräknar att de flesta av våra kunder kommer att få tillbaka sin fjärrvärme runt 18.00 under fredagen.

Däremot kommer vissa av de fastigheter som är belägna i områdena kring nedre delen av Magasinsgatan, Kungsgatan, Eskilsgatan, Östra Långgatan, Tunnbindaregränd, Götagatan, Skansgatan och Thulegatan att få tillbaka fjärrvärmen senare. Följ Driftinformationen på vår hemsida för vidare information och uppdateringar.

Vår personal på plats gör allt de kan för att åtgärda läckan och arbetar oavbrutet tills läckan är åtgärdad.

Uppdatering 20200320:

På grund av den stora skadan på vår fjärrvärmeledning och läckaget som orsakades av denna, tar det längre tid än normalt att återgå till normal drift. Vi beräknar nu att de flesta kunder har värme och varmvatten under natten till lördagen. Övriga kunders leverans (fastigheterna närmast läckan) kan det dröja lite längre för. Följ vår Driftinformation för fler uppdateringar.

Uppdatering 20200321:

Det stora fjärrvärmeavbrottet som inträffade igår blev, idag på morgonen kl. 04:17, helt åtgärdat. Avbrottet tog lång tid för vår personal att laga då en stor ledning skadades utifrån och mycket vatten rann ut ur fjärrvärmerören.  Fjärrvärmen är nu åter tillbaka i normal drift, men det tar ett litet tag innan all värme når de vanliga nivåerna.

Hos våra kunder kan det droppa lite från fjärrvärmecentralen, men det brukar sluta efter ett litet tag. Hör av er till oss på måndag om läckaget fortsätter.

Vi är glada för vår fantastiska personal och tackar även våra kunder för tålamodet samt önskar alla en fortsatt skön helg!