Varberg Energi ansluter sig till internationellt laddnät
2017-09-21

Varberg Energi ansluter sig till internationellt laddnät

Behovet av laddstationer fortsätter att öka och för att möta efterfrågan väljer Varberg Energi nu att ansluta sig till InCharge, ett internationellt laddnätverk för elbilar.

- Vi erbjuder redan idag ett trettiotal publika laddstationer för elbilar i Varbergs kommun, förklarar Emma Wrege, försäljningschef på Varberg Energi. Nu tar vi ytterligare ett steg och erbjuder fastighetsägare, företag, bostadsrättsföreningar och villaägare ett flexibelt helhetskoncept som gör det ännu enklare att ha elbil.

Vill bidra till infrastrukturen för elbilsladdning
Nätverket InCharge omfattar idag cirka 3 000 laddstationer i Sverige samt i stora delar av norra Europa och det växer hela tiden.

- Flera andra västsvenska kommuner har redan anslutit sig och för oss är det självklart att hänga med i utvecklingen och bidra med en infrastruktur för laddning av elbilar, säger Emma Wrege.

- Det är ett faktum att efterfrågan på elbilar växer och därmed också behovet av att kunna ladda dessa på ett smidigt sätt. Vi är glada över att Varberg Energi gör denna satsning som jag är helt övertygad om kommer att uppskattas av alla besökare till Varberg och av Varbergs invånare, säger Susanna Hurtig, Nordenchef för Vattenfall E-Mobility som utvecklat InCharge.

Erbjuder serviceavtal
De som är intresserade av att kunna erbjuda sina hyresgäster eller anställda möjlighet att ladda sina elbilar kan välja mellan att antingen hyra eller att köpa en helhetslösning av Varberg Energi. Efter att förutsättningarna undersökts och getts klartecken, sköter Varberg Energi installationen av laddstolparna.

- Vi vill att det ska vara enkelt för fastighetsägarna att våga satsa på laddstationer och erbjuder därför också möjlighet att teckna ett serviceavtal. Genom anslutningen till InCharge kan våra kunder ta betalt och på så vis få intäkter. Andra fördelar är att de kan få ut statistik över användningen och ha tillgång till en dygnet-runt-öppen kundtjänst.

Ju fler elbilar desto bättre luft

Att vara med och påverka övergången från fossila bränslen till förnybar energi ligger helt i linje med Varberg Energis hållbarhetsarbete.

- All vår el produceras av förnybara energikällor som vind, vatten och sol. Ju fler eldrivna bilar som rullar på vägarna, desto renare luft får vi. Dessutom minskar ju inte bara avgaserna, utan också bullret, vilket är ytterligare en positiv effekt.

För ytterligare information kontakta:
Christoffer Grimbeck, säljledare Varberg Energi AB 
christoffer.grimbeck@varbergenergi.se
0340-62 88 12

Heidi Stenström, pressekreterare Vattenfall 
heidi.stenstrom@vattenfall.com
070-611 81 92