Rys och mys på Varbergs Fästning
2020-10-23

Rys och Mys på Varbergs Fästning

Fredag den 23 oktober är det premiär för den nya satsningen RYS OCH MYS på Varbergs Fästning – en lagom läskig upplevelse för hela familjen där vi är med och lyser upp stämningen under fyra veckor framöver.

Håll någon hårt i handen och vandra upp genom valven till borggården, där ljud och ljus sätter fantasin i rörelse. Vågar du? Ser du vad som rör sig i skuggorna? 

När skymningen faller och lamporna tänds kan man se historiska väsen projiceras på norra muren, vallgraven får ett magiskt sken och vandringen in genom valven förstärks. Med stort engagemang och kreativitet bland medarbetarna har vi återigen lyckats skapa en skön och stämningsfull atmosfär med vårt ljus!

Så ta tillfället i akt och passa på att besöka Varbergs Fästning för att insupa ljusupplevelsen och stämningen. Varbergs Museum välkomnar också till den spännande utställningen "Rädd?" Där får man möta historiska sägenväsen, men även våra rädslor och fobier som krig, pest och sjukdomar. 

RYS OCH MYS är skapat genom ett samarbete mellan Varbergs Energi, Varbergs kommun och Hallands kulturhistoriska museum.

Rysligt välkommen!

_ _ _ _

Varberg Energi vill vara med och skapa ljusupplevelser. Hälften av vår tid är det mörkt och med ljus kan man framhäva ytor som annars inte syns. Vår ambition är att erbjuda olika typer av eventbelysning – om detta kan du läsa mer om på vår hemsida om belysning.

Länk till sidan Belysning