Överlämning av vandringspris till "Nya Solevi"
2018-12-19

Nytt vandringspris till Nya Solevi

Fredag den 14 december hade vi äran att under Göteborg Energis invigning av solcellsanläggning "Nya Solevi" få överlämna vandringspriset vi skapat för "Sveriges största solcellspark", vilket togs emot av deras VD Alf Engqvist.

Nu hoppas vi att det byggs fler solcellsparker för ett mer hållbart samhälle, så priset får vandra vidare bland energibolagen i Sverige och önskar Göteborg Energi stort lycka till!

VD Björn Sjöström, Varberg Energi och VD Alf Engqvist, Göteborg Energi flankerar vårt vandringspris för Sveriges största solcellspark

 

Se filmen från invigningen, där vår VD Björn Sjöström berättar om priset och där även namngivningstävlingens vinnare Per Frykebrant talar om hur den nya solcellsanläggningen fick sitt namn. (klicka på bilden nedan)

VD Björn Sjöström, Varberg Energi, intervjuad vid invigningen av Nya Solevi, Göteborg Energi

 

Vandringspriset är tänkt att både inspirera och utmana branschen till att utveckla ny hållbar energi och är skapat av glaskonstnär Annika Scheller​ på A-idé i Träslövsläge söder om Varberg. Hon har gjort ett fantastiskt arbete med att tolka våra visioner till en välformad glasskulptur som andas sol, värme och energi. 

Glaskonstnär Annika Scheller, A-idé, Träslövsläge, Varberg

Du kan se mer av Annika och hennes glasverk på www.a-ide.com