Nu lyser vi upp Varberg
2019-11-26

Nu lyser vi upp Varberg

Fredagen den 29 november kommer Varberg att lysas upp av tusentals ljus. Varberg Energi satsar stort på vinterbelysningen i år.

De senaste åren har vinterbelysningen bestått av ljusslingor mellan husen i centrum och det kommer att finnas även i år. Belysning och vajrar har setts över och kompletterats. Dessutom satsar Varberg Energi extra mycket på belysningen i vinter. Fyra platser kommer att få ytterligare belysning för att Varberg ska bli en ännu mer attraktiv vinterstad. Det blir en satsning på nya klotlampor över gatan på ett kvarter på Östra Långgatan, och en utökad belysning vid gångstråket över torget. Det blir också två ljusprojiceringar, en mittemot Komedianten och en snett mittemot Gallerian på Varbergs Stadshotells fasad.

-Vi är väldigt glada för att kunna leverera på det uppdrag som kommunfullmäktige gav oss i att förbättra Vinterbelysningen. Vi hoppas att denna satsning kommer leda till en ännu mer attraktiv stadskärna och skapa fin stämning för alla invånare och gäster, säger Cecilia Rönn, Styrelseordförande Varberg Energi.

Förändringen av vinterbelysningen har Varberg Energi drivit i ett projekt med representanter från Fastighetsägarna, NOD – Näringslivs- och destinationskontoret och Hamn- och gatuförvaltningen. Även en ljusdesigner har anlitats. Den nya vinterbelysningen finansieras till största delen av Varberg Energi men även NOD och Fastighetsägarna har bidragit. Projektgruppen har haft workshops och arbetat med noggranna förberedelser för bästa resultat. Ett arbete som engagerat och gjort att vi i vinter kommer att ha en stadskärna som upplevs tryggare och trevligare.

-Vi fortsätter utveckla våra insikter kring belysning både som ren nytta och upplevelse i samhället. Ljus berör oss alla och vi tror detta är en verksamhet som kommer att växa framöver, säger Björn Sjöström, VD på Varberg Energi.  

Varberg Energi kommer att tända årets vinterbelysning på fredag 29 november vid 16-tiden i samband med att det skymmer. Förutom tändning av tusentals ljus blir det en vandring genom staden med lokalhistorikern Peter Börjesson som berättar juliga och ljusa historier och Varbergs Kustband fyller stadens gator med stämningsfull julmusik. De som vill följa med på vandringen  genom stadens gator kommer till korsningen Östra Långgatan/Torggatan klockan 16:30 på fredag 29 november.

För ytterligare information kontakta:

Björn Sjöström, VD Varberg Energi AB             
bjorn.sjostrom@varbergenergi.se                    
0340-62 88 60    

vinterbelysning