Information efter strömavbrottet 30 maj
2018-05-31

Information efter strömavbrottet 30 maj

Här kommer lite information efter strömavbrottet igår kväll.

Samtliga våra nät var åter i drift igår kväll, men el behövs ju även för att drifta även vårt stadsnät-net@seaside och vårt fjärrvärmenät. Om du har problem med din utrustning idag kommer här några tips.

Stadsnätet-net@seaside:
Får du inte igång internet hemma kan du prova att starta om din bostadsswitch. Om lamporna fortfarande lyser efter det att du startat om din utrustning så får vi be dig kontakta din tjänsteleverantör för att ta saken vidare. Om utrustningen inte lyser kan det vara strömadaptern som gått sönder. I så fall är du välkommen att byta den här hos oss alternativt kan du köpa en ny i en hemelektronikbutik. 

Fjärrvärmenätet:
Vid ett strömavbrott kan en fjärrvärmeväxlare läcka lite vatten. Det beror på att när fjärrvärmevattnet kallnar kan läckage uppstå i växlaren kring varmvattengivaren. Givaren är gjord av koppar som krymper lite när temparturen blir lägre. Läckaget brukar upphöra när temperaturen blir normal igen. Fortsätter din fjärrvärmeväxlare att läcka vatten även dagen efter avbrottet och du har ett serviceavtal ber vi dig kontakta oss i annat fall kontaktar du din rörfirma.