Derome tecknar avtal med Varberg Energi
2019-10-29

Derome tecknar avtal med Varberg Energi

Varberg Energi och Derome har tecknat ett samarbetsavtal där Varberg Energi blir ny elleverantör till Deromes samtliga bolag.

Parterna har sedan tidigare ett samarbete genom den gemensamma investeringen i den större solcellsanläggningen på Deromes nya husfabrik i Värö utanför Varberg som invigdes slutet av 2018.  Man har även gemensam lokal vindkraft utanför Derome.

– Vi är glada att vi har fått förtroendet att leverera el till Derome och att vi får möjlighet att utveckla vårt redan goda samarbete. Givetvis hoppas vi på fler och långsiktiga projekt tillsammans i framtiden, säger Björn Sjöström, VD på Varberg Energi. 

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2 200 medarbetare. De kommer att omsätta ungefär 8 miljarder kronor under år 2019. För Varberg Energi innebär avtalet elleveranser motsvarande ca 70 GWh per år.

I våras fick Deromes och Varberg Energis solcellsanläggning och värmelösning vid Deromes husfabrik i Värö norr om Varberg ett hedersomnämnande vid prisceremonin för Solenergipriset 2018.

- Känns roligt att kunna välja att köpa el av Varberg Energi. I dem har vi hittat den lokala och professionella affärspartnern vi vill ha. Nu ser vi fram emot vårt samarbete, säger Karl-Eric Andersson, Styrelseordförande på Derome.

För ytterligare information kontakta:

Björn Sjöström, VD Varberg Energi AB
bjorn.sjostrom@varbergenergi.se                 
0340-62 88 60 

varberg-energi-derome-840-min.jpg