Avbrott i fjärrvärmeleveransen
2019-02-08

Avbrott i fjärrvärmeleveransen

Igår kväll och idag på förmiddagen har vi haft problem med leveransen av fjärrvärme till våra kunder. Det har berott på tekniska problem som nu är åtgärdade.

Under december och januari månad har vi haft ett par avbrott i leveransen av fjärrvärme. Den 17 december hade Södra Cell Värö ett strömavbrott. Samtidigt hade gasnätet i hela västra Sverige leveransproblem och samma dag uppstod en omfattande läcka på fjärrvärmenätet i centrala Varberg.  I slutet av januari drabbades Södra Cell Värö av tekniska problem som krävde en större insats. En situation som löstes snabbt från deras sida.

När sådant här händer kan det påverka vår leverans av fjärrvärme till våra kunder. Vid den här typen av avbrott fungerar därför vårt fjärrvärmeverk ’Flisan af Varberg’ i Varbergs hamn som backup och ser till att nätet inte ligger nere helt och hållet. Under årets kalla månader behöver vi producera värme med hjälp av både flis och gas för att kunna se till att våra kunder både har det varmt och skönt inne, samt har tillgång till varmvatten, om vi inte har leverans från Södra Cell Värö.

Vintertid producerar vi dagligen värme med hjälp av flis från värmeverket Flisan. Att starta samtliga reservgaspannor och lägga om hur vi styr fjärrvärmenätet kan dock ta tid. Därför kan det vid ett oplanerat avbrott uppstå situationer när fjärrvärmen endast räcker till för att våra kunder ska ha det varmt inomhus men det blir ett avbrott i leveransen av varmvatten. Det var detta som hände igår kväll och idag på förmiddagen.

Vi förstår att det är frustrerande för våra kunder att inte ha tillgång till varmvatten och vår beredskapspersonal gör allt de kan för att se till att leveransen av fjärrvärme fungerar som den ska. Vi tackar för våra kunders tålamod och jobbar givetvis vidare för att undvika problem framöver. 

 

Flisan-af-Varberg.png