2020-12-09

Vi har i år valt att dela ut vårt pris "Omtanke ger energi" till VARBERG FÖR MUSIKHJÄLPEN för att de engagerar Varberg att bidra till en mer hållbar värld. Bakom detta fina projekt står Calle Karlsson och Fantastiska Underhållnings Bandet.

2020-11-30

Varberg Energi var först ut i Sverige med att bygga egna vindkrafts- och solcellsparker. Nu tar man ett nytt kliv i teknikutvecklingen genom att teckna ett samarbetsavtal med energiteknikbolaget Ntricity om att utveckla flexibilitetstjänster.

2020-10-29

Under vecka 45 kommer Räddningstjänsten Väst att använda vårt värmeverk Flisan af Varberg på Östra Hamnvägen som övningsobjekt. Räddningsövningar kommer att utföras måndag-torsdag kl 07:30-09:00. Under dessa tider kommer det att finnas blåljusfordon på området.

2020-10-23

Fredag den 23 oktober är det premiär för den nya satsningen RYS OCH MYS på Varbergs Fästning – en lagom läskig upplevelse för hela familjen där vi är med och lyser upp stämningen under fyra veckor framöver.

2020-10-02

Många branscher befinner sig i stark förändring och energibranschen är inget undantag. Det påverkar vår verksamhet i grunden och gör att behovet av att utveckla oss själva som individer, våra arbetssätt, vår förmåga till förändring och vår verksamhet i stort, är påfallande.

2020-09-23

Medarbetarna är självklart Varberg Energis viktigaste tillgång utöver kunderna. I konsekvens därmed är säkerhetsarbetet av yttersta vikt och håller hög klass även vid jämförelser med andra energibolag.

2020-09-22

Energibranschen är i kraftig förändring. Det gäller i högsta grad Varberg Energi och givetvis våra 124 medarbetare.

2020-09-15

Madeleine Dragstedt, som i ett antal år haft rollen som affärsområdeschef Marknad- och energihandel, fortsätter nu i egen regi. Madeleine har byggt upp verksamheten från grunden och bland annat tagit elhandeln från ”noll” till 1 TWh och gjort bolagets varumärken kända i landet. Vi är glada över att det utvecklingsarbete som har bedrivits nu går vidare med Henrik Näsström och Jens Nordberg.

2020-09-11

Varberg är först ut i Halland med att ha bytt från högtrycknatrium till LED-ljus i all offentlig belysning på gator och allmänna platser i kommunen. Den sista belysningsarmaturen kommer att bytas ut idag fredagen den 11 september och då avslutas projektet som Varberg Energi arbetat med sedan början av 2017.

2020-07-01

HallandsHamnar och Varberg Energi har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal i syfte att fördjupa relationerna mellan företagen, främst inom områdena hållbarhet, energisystem och smarta elektroniska lösningar (Internet of Things-lösningar - IoT).

2020-06-29

Vi saknar den gemensamma kärleken till att uppleva något stort tillsammans. Stämningen och glädjen är inte densamma utan er, men vi har en dröm om att snart ses igen. Varberg Energi Arena – arenan för alla!

2020-06-22

Vi har fått veta att det just nu ringer säljare som säger att de representerar ett känt telekomföretag som ska ha fått i uppdrag att ta över vårt lokala stadsnät.

2020-05-26

På tisdagskvällen blev olyckligtvis en av våra naturgasledningar i Varberg centrum skadad när en entreprenör av misstag borrade hål i ledningen. Gasledningen är avstängd och töms under kontrollerade former. Platsen är avspärrad av Räddningstjänsten.

2020-05-18

Bredbandet i Varberg har de senaste åren byggts ut med full fart. Nyligen har glädjande statistik från Post- och telestyrelsen presenterats och den visar att vi som bor i Varbergs kommun har goda förutsättningar till en bra bredbandsuppkoppling.

2020-05-06

De flesta i dagens samhälle är väl medvetna om och har klimatfrågan högt upp på agendan. Det gäller både oss som företag, organisationer och människorna i samhället. De allra flesta försöker att bidra på olika sätt. Vårt mål är att vara fossilfria år 2021.

2020-04-14

Just nu klottras det mycket i Varberg, bland annat på våra elkabelskåp. Vi står givetvis inte bakom något av de budskap som hamnar på skåpen och tar efter bästa förmåga bort dessa så fort vi får vetskap.

2020-04-09

Med tanke på vårt samhällsviktiga uppdrag, blev vår VD Björn Sjöström i veckan intervjuad av Energimarknaden om hur det rådande läget påverkar oss. Här kan du läsa om hur vi skyddar oss själva och dig som kund för att säkra tillgången till el, värme och internet.

2020-03-31

Vi sätter alltid säkerheten främst – både för våra medarbetare och för våra kunder.

2020-03-20

I samband med ombyggnation i kvarteret Malmen, nedre delen av Magasinsgatan, har man skadat vår fjärrvärmeledning. Vi har påbörjat arbetet med att laga läckan och jobbar så fort vi kan för att åtgärda skadan.

2020-03-19

Världen står inför en ny utmaning och just nu vet vi inte så mycket om hur vår vardag kommer att se ut den kommande tiden. Vi tar en dag i taget och planerar för framtiden utifrån det vi vet idag.