Med blick för framtiden

Med blick för framtiden

Sevdie Denli är vårt fönster mot omvärlden och har koll på prognoser & siffror som kan påverka vårt företag i olika riktningar. Häng med och få reda på mer om Sevdie och hennes jobb hos oss på Varberg Energi!

Sevdie är analytiker på Affärsområde Marknad & energihandel och är en fena på prognoser.  Så förutom excel och kollegorna är det nog därför alla siffror som gör att Sevdie trivs så bra på jobbet. Men det kan också vara glädjen i att köra elbil - hon är en av de kollegor som föredömligt nog tar sig hit i sin laddhybrid, en Mitsubishi Outlander.


Varberg Energis värdeord är framåtanda, mod, kunskap och nytänkande.

Vilket är det viktigaste värdeordet för dig och har du ett exempel på när det betydde något för dig?
- Framåtanda är det mest värdefulla ordet för mig. Det märks tydligt när vi utmanar oss själva och våra produkter. Ett exempel är när vi nyligen offererade på ett uppdrag och där jag tror att vi förvånade många konkurrenter. Vi erbjöd en ny tjänst som jag tror att de inte förväntade sig av oss. Vi är inte rädda för att utmana och tänka nytt!
         

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
- Jag kommer till jobbet runt 07.30-tiden och börjar dagen med kaffe och hälsa på kollegorna. Under dagen blir det mycket möten och därimellan landar jag vid datorn för att svara på mail. Som analytiker arbetar jag mycket med att titta på risker och ta fram prognoser på exempelvis elförbrukning. Jag kontrollerar och undersöker hur vi kan minimera riskerna på elhandel, som bland annat pris- och volymrisken. Det är mycket siffror och excel! Jag gör uppföljning både internt och marknadsmässigt, genom att titta på vad som påverkar elpriserna och vad som händer på elmarknaden.


Viktiga egenskaper är viktiga i din yrkesroll?
- Analysförmågan är förstås jätteviktig. Att man kan granska data och förstå vilka faktorer som påverkar. Att kunna se samband och förstå helhetsperspektivet.


Vad är det bästa med ditt jobb?
- Att det händer så mycket, hela tiden! Både på arbetsplatsen, men även på elmarknaden i sig. Man vet aldrig säkert hur en arbetsdag kommer att bli. Det är också roligt med allt nätverkande inom branschen –  ”alla känner alla”.

Hur är Varberg Energi som arbetsgivare?
- Det är en trygg arbetsgivare med korta beslutsvägar. Vi har en bra gemenskap och man är stolt över sin arbetsplats!

Vad har du för bakgrund och utbildning?
- Jag har en magisterexamen inom ekonomi, från Handelshögskolan i Göteborg. Jag började sedan direkt på Varberg Energi, år 2005. 


Hur ser du på möjligheten att utvecklas och göra karriär?
- Det finns jättestora möjligheter om man är driven och visar framfötterna. Jag har nyligen lämnat min position som chef över kundservice för arbeta mer med att utveckla elhandeln. Väldigt kul och inspirerande!


Kan du berätta något som andra inte känner till om Varberg Energis elhandel?
-  Många kanske inte känner till att vi arbetar med flera olika leverantörer för handel av el och elcertifikat. Vi har balansansvarsavtal med Modity Energy Trading, men vi har en ständig dialog med flera olika elhandelsaktörer. Vi tar in analyser från flera olika aktörer för att kunna stå på egna ben och vara självständiga.

 

MER OM SEVDIE

Vilken är din favoritapp? Spotify

Hur dricker du helst ditt kaffe?  Svart

Har du något favoritverktyg? Programvaran Excel

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag lyssnar mycket på musik, fotograferar gärna och reser med familjen.

Har du några oanade talanger?  Det skulle väl vara något med min matlagning. Min kycklingsoppa brukar vara uppskattad, speciellt av min dotter. 

Vem tar du med dig till en öde ö? Min man.

Tränar du?  Jag har ett träningskort men det har inte hunnits med så mycket senaste tiden... Om jag tränar så väljer jag gärna yoga eller tabata.