2021-11-18

Omtanke ger energi 2021

Vi har i år valt att dela ut vårt pris "Omtanke ger energi" till Varbergs Skateboardklubb för deras arbete för ett aktivt och inkluderande samhälle.

Priset lämnade vi över på scenen till Pierre Lindberg under "Hållbarhetsdagen Halland" i Arena Varberg den 18 november.
 
Motiveringen:
"Med stora hjärtan och hög grad av ihärdighet har Varbergs Skateboardklubb lyckats skapa en verksamhet för skejtare i alla åldrar under årets alla månader. I tider då vi behöver vardagshjältar har ideella krafter inom skaterörelsen i Varberg klivit fram och engagerat människor för en bättre hälsa och en roligare vardag i gemensamma former."
 
Grattis och Lycka till med ert värdefulla arbete!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Varbergs Skateboardklubb har idag drygt 450 medlemmar i alla åldrar. Föreningen bedriver sin verksamhet med ideella krafter och har lyckats att med små medel och goda samarbeten bygga både en skatehall och en större utomhusanläggning som aktiverar mängder av glada skejtare.

En gång i veckan bedrivs tjejskate där flickor ges möjlighet att prova på skateboard kostnadsfritt och där de får låna utrusning och få stöd. På samma sätt har ett äldre segment fått möjligheten att en gång i veckan träffas och prova på skateboard.

Varbergs Skateboardklubb visar stort hjärta mot samhället genom att ta emot alla människor oavsett ålder, kön och bakgrund för att ständigt öka och aktivera samhället inom skaterörelsen under årets alla månader.

Är du nyfiken på Varbergs Skateboardklubb och vill veta mer om deras verksamhet? Då kan du kolla deras hemsida: Varberg Skateboardklubb

Två män håller ett diplom mellan sig och ler in i kamean
Pierre Lindberg, Varbergs Skateboardklubb och Marknadschef Henrik Näsström, Varberg Energi
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
Närbild på flicka som åker skateboard i en skatebordanläggning
Flea ungdomar står startklara överst på en skateramp En ungkille hoppar högt med sin skateboard och flera ungdomar sitter nedanför och pekar glatt på honom

Flygbild över en skatepark med sommargrönska omkring